CE REPREZINTA UPLR
 1. Uniunea Profesiilor Liberale din Romania este persoana juridica romana, fara scop lucrativ, cu functionare autonoma.
 2. Uniunea Profesiilor Liberale din Romania este o organizatie neguvernamentala, apolitica, infiintata la data de 11 iunie 2001, in baza Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 dobandind personalitate juridica prin inscrierea sa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor tinut la Judecatorie.
 3. Uniunea Profesiilor Liberale din Romania este formata din asociatii de profesii liberale si este deschisa aderarii tuturor organizatiilor profesionale, persoane juridice care indeplinesc conditiile prevazute in Statutul sau. UPLR reprezinta aproximativ 140.000 membri ai organizatiilor profesionale. Uniunea Profesiilor Liberale din Romania este membru cu Statut de observator al Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS si al Uniunii Mondiale a Profesiilor Liberale - UMPL. UPLR participa activ la dialogul social organizat in cadrul Consiliului Economic si Social din Romania, avand Statutul de membru observator al acestui organism.

 

Marți, 3 octombrie 2017, Uniunea Profesiilor Liberale din România organizează la Palatul Patriarhiei din București, Aleeea Dealul Mitropoliei nr. 25, Sector 4, Conferința cu tema

Conferința Expertiza judiciară în România - prezent și viitor.

 

Cea de a X-a editie a Conferintei " Ziua Profesiilor Liberale din România ", București, 2 noiembrie 2017

Joi, 2 noiembrie 2017, Uniunea Profesiilor Liberale din România organizează la Sala Panoramic a Hotelului Marshal Garden din Calea Dorobanților nr. 50B, Sector 1, București, cea de a X-a ediție a Conferinței “ Ziua Profesiilor Liberale din România “, care este celebrată în fiecare an.

Tema Conferinței se referă la “ Profesiile liberale-oportunități și riscuri “, aspect care evidențiază rolul și importanța profesiilor liberale pentru societate, precum și contextul în care membrii acestora își desfășoară activitatea în vederea realizării binelui public.

La Conferintă vor participa reprezentanti ai asociatiilor de profesii liberale care sunt sau nu membre ale Uniunii noastre, ai unor autoritati publice, institutii si organizatii relevante pe plan national.

Lucrarile Conferintei vor începe la orele 09:30 si se vor incheia la orele 13:30.

Înregistrarea participantilor se va face între orele 09:00 - 09:30.

Persoanele care doresc să participe la lucrarile Conferinței și nu sunt sponsorizate de asociațiile membre sau nu dețin calitatea de invitat, vor achita o taxă de 250 lei.

Confirmarea participării la eveniment se va face până la data de 27 octombrie 2017, inclusiv, la tel/fax: 021.312.45.82 sau pe adresa de e - mail: uplr@uplr.ro

Asociatiile membre ale UPLR sunt urmatoarele:

 1. Ordinul Arhitectilor din Romania;
 2. Camera Auditorilor Financiari din Romania; 
 3. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania;
 4. Camera Consultantilor Fiscali;
 5. Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania - ANEVAR;
 6. Colegiul Farmacistilor din Romania;
 7. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania;
 8. Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania;
 9. Colegiul National al Asistentilor Sociali;
 10. Asociatia Consultantilor in Management din Romania - AMCOR;
 11. Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania - CNCPIR;
 12. Corpul Expertilor Tehnici din Romania - CETR;
 13. Uniunea Geodezilor din Romania;
 14. Colegiul Medicilor Veterinari din Romania.